KUKA_Logo_800x260

KUKA robotter

Scandimatic startede ud med primært at arbejde med programmering af robotter fra KUKA. Faktisk så har vi så godt styr på dem, at vi tilmed tilbyder undervisning i form af robotkurser
KUKA har adresser i 40 forskellige lande. De har hovedkontor i Augsburg, men vi bestræber vi os på at være blandt de førende inden for KUKA Danmark robotteknik.

Baggrund

Det første man skal vide om KUKA er, at de er en af verdens største producenter inden for industrirobotter. I 1973 producerede KUKA deres første industrirobot. Siden da er KUKA’s industrirobotter og robotanlæg brugt til bl.a. håndtering, bearbejdning og svejsning af materialer. I dag fokuserer KUKA mest på netop disse industrirobotter og robotanlæg. De tilbyder avancerede løsninger til automatisering af produktionsprocesser i industrivirksomheder. Det formår de ved at være på forkant med med fremtidens udfordringer, og dermed konstant følger med den nyeste teknologi.

Samarbejde

Den innovative tilgang af automatiseringsteknik og løsninger, har placeret KUKA som en af de førende robotleverandører i Europa. Som erfarne integratorer af industritekniske opgaver, garanterer vi med brug af KUKA’s robotteknologi, konkurrencedygtige resultater. Derfor er KUKA Danmark en naturlig samarbejdspartner i Scandimatic. Vi kombinerer de nyeste teknologier med mange års erfaring. Vi finder de rigtige løsninger for kundernes robotanlæg med de rigtige analyser og metodevalg. Med en KUKA-robot kan vi integrere unikke automatiserede egenskaber

Service og vedligehold

Vi laver service og eftersyn på implementerede KUKA Danmark robotanlæg og systemer i virksomhederne. Når Robotteknik fra KUKA har kørt i to år eller mere, så er tiden er inde til det to-årige-tjek. Desuden opfordrer vi med det kraftigste til at tage kontakt, hvis maskinerne har kørt i mere end 5 år. Så udfører vi gerne serviceydelser i henhold til producentens anbefalinger. Det gælder bl.a. skift af gearolie, fedt, tandremme, harddisk, batterier osv. Det hele foregår selvfølgelig efter en fabriksgodkendt servicetilgang af robotterne.

Tekniske egenskaber

KUKA’s industrirobotter findes i mange varianter og størrelser. For eksempel har nogle af de mindste robotter har et payload på 3kg. Hvorimod den største model KR 1000 Titan kan løfte helt op til 1300 kg. Robotternes rækkevidde i deres greb, kan fås i alt mellem 500mm. til 4500mm. De dækker næsten alle belastningsområder med et enestående stort udvalg af industrirobotter. Med disse specifikationer er der næsten ingen grænser for, hvad vi i Scandimatic kan designe og programmere med denne robotteknik.

Fordele

Med KUKA kan man oprette et receptsystem med database for allerede eksisterende og fremtidige emnestørrelse. Derfra kan vi placere det på f.eks. et bånd eller en pallekasse. Desuden kan robotterne programmeres til at bruge specialmaskiner med det rette integrationsdesign. I tidligere arbejdsopgaver har vi udstyret en robot fra KUKA med en plast-sprøjtestøbemaskine for automatisk udtagning af emner. Deres produktprogram er højtudviklet, fleksibelt, effektiv og er i en særklasse når det kommer til driftssikkerheden.

KUKA Connect

Med KUKA Connect kan man få en visuel analyse af robottens udnyttelse af ressourcer og effektivitet. Det sikrer de helt rigtige beslutningsgrundlag for automatiseringsproduktionen. Hvis der skulle opstå problemer i driften, kan robotterne selv planlægge nuværende og fremtidige vedligeholdelsesopgaver. Ved at overvåge vigtige komponenter og systemfejl, kan man minimere nedetiden.
KUKA er en global automationsvirksomhed med en omsætning på omkring 3,3 milliarder euro og ca 14.000 ansatte. Virksomheden har hovedkontor i Augsburg, Tyskland.

Som en af verdens førende producenter af industrirobotter tilbyder KUKA det mest komplette og produktprogram indenfor robotter til bilindustri, elektronik, metal & plastik, forbrugs varer, e-handel/detail og sundhedspleje. 

KUKA opererer med flere integratorer/partnere i Danmark, så man som slutbruger ikke er afhængig af en leverandør mht. vedligehold og support. Scandimatic ApS er en af disse leverandører der tilbyder rådgivning, salg,  implementering, vedligehold og support på systemer med KUKA robotter.       

Er du på jagt efter et KUKA kursus?

Ud over integration af KUKA robotter, tager vi os af træning af operatører og teknikere i brug, i programmering og i softwareopsætning. Vi har et kursusprogram fra begynderniveau op til uddannelse af robotteknikere.